Endret: 23 mar 2020     Opprettet: 22 mar 2020

Presentasjon av borettslaget

I et rolig og lite trafikkert område på Nordtvet i Grorud bydel, ligger Øvre Grorud borettslags 20 blokker, omkranset av store grøntarealer. Vil du lese mer om oss? Da kan du gjøre det her!

Da dette bildet ble tatt i 1964, var borettslaget snart ferdig. Punktblokkene, som ligger litt for seg selv og ofte kalles for "paddeblokkene", ventet på at den siste høyblokka skulle reise seg. Mye har skjedd i løpet av de 60 årene som har gått siden Øvre Grorud borettslag ble stiftet. Bygningsmassen er for det meste uendret, selv om det gjennom årenes løp har blitt foretatt både inn- og utvendige rehabiliteringer, med nye bad for noen år siden og utskiftning av balkonger på 80-tallet. Mange har trivdes så godt at de har blitt boende siden blokkene sto ferdige, og flere som vokste opp her, har flyttet inn i egne leiligheter som voksne.

Øvre Grorud er et populært borettslag, og det er ikke så vanskelig å forstå - de store grøntarealene og den sammensatte bebyggelsen gjør at man kan se ut av vinduet uten å møte blikket til naboen, og man kan kose seg på balkongen uten å føle at man sitter på utstilling. Leilighetene er dessuten romslige, uansett om man bor i 3-romsleilighet i lav- eller punktblokkene, eller om man boltrer seg på 2-, 3- eller 4-romsleilighet i høyblokk. Det er nok en av grunnene til at borettslaget er populært blant småbarnsfamilier, og det skader heller ikke at det ligger både barneskole og barnehage et steinkast unna.

Det er enkelt å pendle også, om man jobber et annet sted i Oslo; det er kort vei til tog, T-bane og en rekke bussholdeplasser, og i løpet av en liten halvtime har du tatt deg fra utgangsdøra til sentrum. Du finner både svømmebasseng, treningssenter og bibliotek en kort spasertur fra borettslaget, og Kalbakken-området byr på både Rema 1000 med Post i butikk, Meny med MyPack-utlevering, to Joker-butikker og vår helt lokale Asia Mat, som er vår nærmeste nabo. Om du vil gå deg en tur i naturskjønne omgivelser, kan du følge Alnaelva nedover, gå en tur til Grorudparken eller entre Lillomarka via Rødtvet. Er det rart vi føler at vi har det som plommen i egget?

Det er dessuten ganske så komfortabelt å bo hos oss, for alle leilighetene har varmtvann inkludert i husleia. Radiatorene sprer god og lun varme til alle når vinteren kommer, og man får naturligvis en ganske snill strømregning av sånt. I tillegg er TV og Internett inkludert, og vi har fellesvaskerier for de som skulle trenge det. 

Har du spørsmål? Nøl ikke med å kontakte styret eller vaktmestertjenesten!

 

 

(Bilde: Oslo byarkiv, Widerøes Flyselskap AS, inventarnr. A-20027/Uc/0001/1342)