2 aug 2019

Bruk av balkong

Hvilke rettigheter og plikter er knyttet til balkongen som tilhører leiligheten? Her kan du lese om innglassing, parabol og andre forhold.

Beboer har bruksrett til balkongen, men bruken skal ikke påvirke fasaden eller hindre adkomst til rømningsluker. De som har rømningsluke kan dermed f.eks. ikke legge tepper, løse heller eller fliser over luken, og selv om man står fritt til å innrede balkongen sin som man ønsker, kan den ikke brukes til oppbevaring på en måte som fremstår som skjemmende fra utsiden, eller som medfører risiko for brann. 

Det er tillatt å grille på balkongen, enten med elektrisk grill eller gassgrill. Engangsgrill og kullgrill er ikke tillatt.

Beboer kan ha parabolantenne på balkongen, men denne skal ikke være fastmontert, men løst plassert, skjult og ikke til sjenanse for borettslaget eller beboere, jf. Husordensregler punkt 10.

Balkongene i borettslaget er i utgangspunktet ikke innglasset, og om man ønsker innglassing, gjøres det på andelseiers regning og risiko. Løsningen skal være tilnærmet identisk med det som er etablert tidligere, både i utseende og funksjon, og andelseier må sende søknad og erklæring til ovregrorud@styrerommet.net eller levere dette i postkassen utenfor styrerommet i Nordtvetbakken 2. Dette gjelder også for montering av markiser.

Vær også obs på at endringer, også de som har blitt godkjent av styret, kan måtte omgjøres/fjernes på andelseiers regning og risiko dersom de f.eks. er til hinder i forbindelse med vedlikehold. Dette betyr f.eks. at innglassing eller fliser kan måtte fjernes, og ikke nødvendigvis kan monteres på nytt i etterkant.